MARAMURES
plimbare si relaxare
MARAMURES
plimbare si relaxare
Previous
Next

ATRACTII TURISTICE MARAMURES

Zona in care este amplasata pensiunea Maramures este facila pentru vizitarea celor mai importante atractii turistice pentru care Maramuresul reprezinta o destinatie unica.

Valea Vaserului – Mocanita – Viseu de Sus

Mocanita de pe Valea Vaserului – Calea Ferata Forestiera din Viseu de Sus, reprezinta o bogatie atat din punct de vedere tehnic, cat si cultural. Pe o distanta de aproape 60 kilometri circula pana astazi – pe langa locomotive Diesel  si locomotive cu abur, alimentate cu lemn.

Cimitirul Vesel – Sapanta

Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Sapanta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

Manastirea Barsana

Manastirea Barsana este o manastire de maici, situata in Maramuresul istoric, reinfiintata in 1993.
Manastirea Barsana se afla aproape de malul Izei, in coasta comunei, la kilometrul 17 al drumului judetean 186.

Cascada Cailor

Cascada Cailor este situata in apropiere de statiunea turistica Borșa, in partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunata intr-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, in mai multe trepte, rezultand cea mai mare cascada din România. Se afla la altitudinea de 1300 m iar caderea de apa este de 90 metri. Cascada este accesibila din mai multe directii, dinspre Borsa-Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai inalte ale Muntilor Rodnei

Alte atractii
Biserica din lemn – Surdesti
Partia Cavnic
Valea Izei
Muzeul memorial Sighet
Biserica din lemn Plopis – comuna Sisesti

SUNA ACUM PENTRU REZERVARE

0742124982
SAU
CONTACTEAZA-NE ON LINE